Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Kubota toont derde generatie M7 tijdens Agritechnica

Kubota introduceert tijdens Agritechnica de derde generatie van de M7 trekker. De trekkers zijn al vanaf het eerste kwartaal van 2020 leverbaar. Belangrijkste vrandering? Ze zijn voorzien van de Stage V Kubota motor.

Om de nieuwe eisen te halen zijn de trekkers uit de serie voorzien van EGR, een partikelfilter en SCR. De regeneratie-interval van het partikelfilter is nu opgeschroeft van 3.000 uur naar 6.000 uur. De serie bestaat uit drie modellen. Ze hebben een vermogen van respectievelijk 130, 150 en 170 pk bij 1.900 motortoeren. Dat vermogen is tussen 1.600 en 2.100 toeren beschikbaar. De motor is nog steeds een 6,1 liter 4 cilinder motor uit de eigen fabriek.

Zoals we al gewend waren uit de vorige M7-serie zijn er twee transmissies leverbaar. De traploze KVT en een 24/24 powershift. De laatste zijn voorzien van Xpress restart. Dat is nieuw voor Kubota. Je kunt de trekker nu stoppen en de koppeling bedienen door de rem in te trappen. Handig bij voorladerwerk.

Snel sturen

Daarnaast is er Multi Speed Steering Control, waarbij je het aantal omwentelingen van het stuur kunt bewerken tijdens het werk op het veld. Er zijn daarvoor drie snelheden in te stellen. Ook is de trekker uitgerust met isobus TIM, waarbij de machine de trekker kan aansturen.Verder is het mogelijk om de flippers te programmeren waarmee je de hydraulische ventielen aanstuurt. Zo kun je duszelf kiezen onder welke knoppen welk ventiel is te vinden.

Gerelateerde artikelen