Autonome maaidorser van HuizingHarvest

HuizingHarvest, gevestigd in Emmen, bestaat dit jaar 10 jaar en heeft ter gelegenheid van het jubileum een autonome maaidorser ontwikkeld. Bovendien gelooft HuizingHarvest in een toekomst waarin autonomie de boventoon gaat voeren. De machine maakte begin september een testronde.

De originele machine is een mechanisch bediende rijstmaaidorser met een rupsonderstel, is afkomstig uit China en is voor 15.000 euro aangeschaft via Alibaba. HuizingHarvest is in de eigen werkplaats in de Drentse stad Emmen in mei begonnen met het volledig autonoom maken van de machine. Dat heeft het bedrijf gedaan in samenwerking met FieldBee. Die partij leverde de sensoren en het gps-stuursysteem.

De dorser is uitgerust met een rtk-gps antenne. De af te leggen rijstroken worden van te voren ingetekend. Met behulp van een tablet kan de motor op afstand in- en uitgeschakeld worden. (Top Agrar)

Agritechnica

De autonome maaidorser zal niet te zien zijn op Agritechnica in Hannover. HuizingHarvest heeft wel een stand op de beurs.

Foto: Agrobotix / HuizingHarvest

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
2 Reacties op Autonome maaidorser van HuizingHarvest
 1. Avatar JurS65 schreef:

  Deze maaidorser is niet te bezichtigen op de Agritechnica. Wel is HuizingHarvest daar aanwezig (hal 5 stand D014). ;)

  • Chris Vlaanderen Chris Vlaanderen schreef:

   Beste Jur,
   Bedankt voor uw reactie. We zullen het vermelden in het bericht.
   Gr. Chris