Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Continental ontwikkelt ‘slimme’ aandrijfriem voor maaidorser

Bandenfabrikant Continental toont dit najaar op vakbeurs Agritechnica ‘slimme’ aandrijfriemen voor maaidorsers. Deze riemen zijn uitgerust met sensoren die continue de staat van de riem controleren. 

Bandenfabrikant Continental toont dit najaar op vakbeurs Agritechnica in Hannover ‘slimme’ aandrijfriemen voor maaidorsers. Deze riemen zijn uitgerust met sensoren die continu de staat van de riem controleren.

De aandrijfriemen zijn getest door maaidorserfabrikant Claas. Tijdens de test heeft de riem met succes 140 miljoen buigcycli doorstaan. De sensor stuurt de data naar de computer van de maaidorser die de data op zijn beurt weer doorstuurt naar Continental.

De fabrikant kan uit die data opmaken of de riem overbelast is of dat de machine-instellingen moeten worden aangepast. Op termijn hoopt Continental voorspellingen te kunnen doen over het tijdstip waarop de aandrijfriem vervangen moet worden.

Ongeplande stilstand

De slimme aandrijfriem heeft tot doel om ongeplande stilstand in het oogstseizoen te voorkomen. Dat bespaart tijd, materiaal en geld. Bovendien kunnen dealers contact opnemen met de eigenaar voordat die zelfs maar het vermoeden heeft dat zijn aandrijfriem vervangen moet worden.

Gerelateerde artikelen