Claas wint iF design award met nieuwe Lexion 8000

Machinebouwer Claas heeft met de nieuwe Lexion 8000-maaidorserserie een iF Design Award in de wacht gesleept.

Claas presenteerde in de zomer van 2019 de nieuwe serie maaidorsers. De machine is er in 4 series: 8000, 7000, 6000 en 5000.

De design award voor de Lexion 8000-serie heeft de fabrikant onder meer te danken aan het nieuwe ontwerp met de grotere graantank, grotere wielen en de tracks. Daarnaast wordt in het juryrapport het ontwerp van de volledig glazen cabine genoemd.  Bovendien, en misschien wel het belangrijkste als je meedingt naar een desgin award, roemt iF het uiterlijk van de machines. “De slanke constructie voor een efficiënte logistiek, het ontwerp en het materiaalgebruik geven de Lexion een iconisch en scherp uiterlijk”, aldus iF.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Als uitgever van Mechaman, LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek zijn wij continue op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 2 minuten

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.