Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Grimme vernieuwt Varitron 470

Machinebouwer Grimme heeft de Varitron 470 en de Varitron 470 Platinum Terra Trac vernieuwd. De vierrijige aardappelrooiers hebben onder meer een nieuwe cabine, zijn voorzien van automatische toerentalverstelling en voortaan wordt de bunkerketting automatisch gesmeerd.

De zogeheten Premium comfort cabine heeft een nieuwe leren chauffeursstoel met een hogere rugleuning, stoelverwarming en luchtvering met instelbare schokabsorptie. In de cabine vind je daarnaast een koelkast, radio met handsfree functie en rolgordijnen op alle ramen.

Automatisch toerental

De Varitrons zijn uitgerust met twee handige systemen. De speedtronic-web verhoogt de zeefbandsnelheid door automatische aanpassing aan de rijsnelheid. Daarmee wordt, zo meldt de fabrikant, de doorvoer verbeterd. En om verstoppingen in de ringelevator te vermijden wordt bij een te hoge druk in het hydraulieksysteem dankzij Speedtronic-Elevator de snelheid automatisch voor korte tijd verhoogd. Standaard krijgen de rooiers automatische smering van de bunkerketting.

Beide varianten van de Varitron 470 hebben een 6-cilinder 10,7 liter Mercedes-Benz motor. Die motor levert een vermogen van 340 kW (460 pk). In vergelijking met de vorige versie van de Varitron 470  (320 kW / 435 pk is dat iets meer .