Twee nieuwe modellen van Ursus

Het Poolse Ursus komt met de Ursus C-3120 en de C-3130 Comfort. De trekkers worden gebouwd door het Turkse Erkunt en worden in Europa verkocht onder de naam Armatrac.

Beide trekkers zijn voorzien van een viercilinder stage 4 Deutz motor met een vermogen van 84,4 kW (115 pk) voor de C-3120 en 91,7 kW (125 pk) voor de C-3130 Comfort. De ZF versnellingsbak heeft 16 versnellingen vooruit en 16 achteruit met een maximale snelheid van 38,2 km/h. De trekkers zijn voorzien van een 540/540E/1000 toeren aftakas. De hydrauliekopbrengst bedraagt 60 liter per minuut en de hefinrichting kan 5.000 kg tillen. Het gewicht van de trekkers bedraagt 4.400 kg.

Steeds meer trekkers van derden

Opvallend is dat alle trekker modellen die Ursus sinds 2018 heeft geïntroduceerd van derden komen. Zo kocht Ursus al diverse modellen in bij het Zuid-Koreaanse Branson en het Turkse Tümosan. Het is niet bekend waarom Ursus kiest om trekkers in te kopen bij derden, maar waarschijnlijk spelen hierbij hoge ontwikkelingskosten van trekkers en de financiële problemen waarmee het bedrijf kampt een grote rol.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Geef een reactie