Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Agritechnica 2017: Ursus 150 pk trekker met eigen transmissie

De Poolse trekkerbouwer Ursus toont tijdens Agritechnica twee prototypen van een 150 pk trekker. De C-3150 Power en de C-3150 V Power. Het verschil schuilt in de transmissie. De Vigus transmissie in de V-versie van de trekker is namelijk door Ursus zelf ontworpen. De andere door ZF.

De Poolse trekkerbouwer Ursus toont tijdens Agritechnica twee prototypen van een 110 kW (150 pk) trekker. De C-3150 Power en de C-3150 V Power. Het verschil schuilt in de transmissie. De Vigus transmissie in de V-versie van de trekker is namelijk door Ursus zelf ontworpen. De andere door ZF.

Heeft de ZF-transmisie 40 versnellingen voor- en achteruit, de eigen transmissie heeft er 32 voor- en achteruit. Met kruipbak worden dat er 64 in beide richtingen. Het is overigens maar de vraag of de ZF-versie van de trekker al verder komt dan het prototype stadium, want de Duitse importeur vindt die te duur worden en zet dan ook vooral in op de C-3150 V Power. Beide versies zijn in ieder geval voorzien van een powershuttle

De V-versie haalt zijn vermogen uit een vier cilinder Stage IV Deutz motor met een inhoud van 4,1 liter. Zoals het er nu uitziet zal de trekker in 2019 te koop zijn. Op dit moment test Ursus de trekker. Een prijs heeft Ursus nog niet vastgesteld.

Gerelateerde artikelen