Carré bestrijdt onkruid met nieuwe roterende schoffel

Carré presenteert een nieuwe roterende schoffel. Het werktuig, Rotanet Control genaamd, is er in werkbreedtes van 4,8 tot 7 meter. De druk op de wielen kan vanuit de cabine geregeld worden.

Die druk wordt hydraulisch ingesteld tussen de 18 en 29 kg. Volgens de fabrikant kan er met de Rotanet tot 20 km/u worden gereden. De sterwielen zijn in groepen van zes opgehangen aan een parallelogram.

De sterwielen hebben een lepelvormig uiteinde. Die zorgen ervoor dat de korst breekt en de onkruidkiemen opgeworpen worden. In kwetsbare gewassen of planten in een vroeg groeistadium kunnen de wielen individueel mechanisch worden opgeklapt zodat de bewerking tussen de rijen of juist alleen in de gewasrij plaatsvindt.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Geef een reactie