Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Nieuwe spuitdoppen en techniek op DRT- en DRD-lijst

De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft twee spuitdoppen en een nieuwe techniek goedgekeurd. Dat meldt Cumela. De DRT-lijst is aangevuld met de Agrifac HTA DriftControlPlus.

HTA DriftControlPlus is een nieuwe spuittechniek van Agrifac. De techniek is een combinatie van een verlaagde spuitboom met driftcontrole. De techniek is ingedeeld in de DRT-klassen 75%, 90% en 95%.

Albuz en Lechler

De nieuwe spuitdoppen die zijn toegevoegd aan de DRD-lijst (Drift Reducerende Doppen) zijn de Albuz AVI 80-01 en AVI 80-015. De maximale spuitdruk bedraagt 7 bar, De DRD-klasse is dan 50%, dat zijn doppen die geschikt zijn voor gebruik bij een verlaagde spuitboom (30 cm) met of zonder luchtondersteuning.

Daarnaast is de Lechler ID-120-06 POM opgenomen in de lijst. Deze dop is ingedeeld in DRD-klassen 50% en 75% bij een maximale spuitdruk van 8 bar en DRD-klasse 90% bij een maximale spuitdruk van 6 bar.

Cumela verwacht dat komend najaar duidelijk wordt of de huidige doppen naast de bestaande DRD-klasse van 50% ook in hogere DRD-klassen ingedeeld worden. De huidige doppen hebben een verlaagde tophoek van 80-90 graden (tabel 1 in de DRD-lijst).

Gerelateerde artikelen