Maïs zaaien zonder ploegen

Het nieuwe Franse merk van grondbewerkingsmachines, Agrowin, komt met de Rotawin  zaaimachine voor maïs, koolzaad, zonnebloemen en soja. De machine maakt het mogelijk te zaaien zonder te ploegen.

De vier-rijige zaaimachine heeft een werkbreedte van 3 meter en bestaat uit drie delen. Het eerste deel is de woeler met vier poten. Ieder poot heeft een beitel met twee tenen die de grond los woelen in stroken. Daarna wordt de grond in de stroken fijn gemaakt door een frees en wordt het zaad met het zaai-element in de grond gebracht. Naast een 4-rijige uitvoering met een werkbreedte van 3 meter heeft Agrowin ook een halfgedragen 6-rijige uitvoering in de planning staan.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Geef een reactie