Nieuwe elektrische onkruidbestrijdingtechniek

Nufarm en Corp.zone gaan samenwerken bij de ontwikkelen van alternatieve onkruidbestrijding. De Australisch-Duitse samenwerking moet volgend jaar leiden tot de introductie van een nieuwe bestrijdingstechniek gebaseerd op de toepassing van elektrische lading.

Met de nieuwe techniek krijgen gewassen een voorbehandeling met een geleidende, organische vloeistof. De vloeistof wordt in een tank in de fronthef van de trekker meegenomen. Daarna volgt er een toediening van elektrische lading. Volgens de bedenkers zorgt de nieuwe techniek voor een lager energieverbruik dan andere bestrijdingsmethoden.

De Australische producent van gewasbeschermingsmiddelen Nufarm en de Duitse start-up Crop.Zone starten de introductie van de nieuwe techniek in de Benelux en Duitsland.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Geef een reactie