Agco zei enige jaren gelden nog niet met een hakselaar te willen beginnen. Zij vondt de wereldwijde markt van 2.500 hakselaars te klein om te delen met concurrenten als Claas, New Holland en Krone. Door de komst van energiegewassen ziet Agco de markt echter groeien en daar wil het concern bij zijn. Bovendien moet een gigant als Agco wel een hakselaar in het programma hebben om full-liner te zijn en meer bij loonwerkers aan tafel te komen zitten.

Om de hakselaar te kunnen bouwen heeft Agco bij Krone aangeklopt voor samenwerking. Krone wees dit echter van de hand en daarom gaat Agco er nu zelf een ontwikkelen.  “Met mensen die er verstand van hebben”, aldus Richenhagen. Hoe de hakselaar er verder uit gaat zien en welke capaciteit hij krijgt, is nog onduidelijk. Zeker is dat hij in Fendt en MF en mogelijk Challenger kleuren op de markt komt. Over drie jaar moet er een prototype zijn en over vier jaar moet de marktintroductie volgen. “Dat is haalbaar”, wist Krone aan Richenhagen te vertellen.  

Update (01/09): Volgens Agco’s vice president Gary Collar, zullen de constructeurs werken aan twee modellen. De machines worden in Marktoberdorf, Agco’s hoofdkwartier op het vaste land van Europa, ontworpen.