Daarnaast is het nu gemakkelijker om te wisselen van boven naar ondertrekhaak. Ook paste New Holland de knoper aan, zodat hij bedrijfszekerder zou zijn. De vier nieuwe modellen bieden de keuze tussen balen van 80 cm of 120 cm breed en 70 cm of 90 cm hoog. De grote BB9050-, BB9060-, BB9070- en BB9080-balenpersen maken allemaal tot 260 cm lange balen. Gebleven is de voorkamer al wordt het te persen materiaal sneller naar de perskamer getransporteerd. Daardoor zou de vulling van de baal beter zijn. En dat zorgt voor een betere conservering maar ook voor beter gevormde balen. Maximaal kunnen 33 messen geplaatst worden maar 6 is ook mogelijk.
Er is een vaste enkele as, maar ook een vaste tandemas en een gestuurde tandemas leverbaar onder de pers. Er zijn zelfs af fabriek 620/50R22.5 banden te monteren.
Verder is de nieuwe Intelliview touchscreen Isobus monitor een optie. Met de monitor is de baaldichtheid en het aantal pakken te checken, het automatische smeersysteem en het balentelsysteem aan te zetten. Om maar iets te noemen. Het optionele vochtmetingssysteem dringt met twee stervormige wielen in de baal en zorgt voor een precieze toepassing van eventuele toevoegmiddelen.
Volgend jaar wordt de machine uitgerust met een balenweegsysteem.