Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X


Het prototype van de machine met een enkele dorsrotor is voorzien van een nieuwe brede cabine met een nieuwe stoel. Dat laten de foto’s op een Amerikaans combineforum zien. De foto’s zijn gemaakt in de Amerikaanse staat Nebraska.

  • John Deere test nieuwe STS-maaidorser
  • 14.000 liter grote graantank
  • 12 meter breed maaibord

Naar het schijnt is de machine ook voorzien van een nieuw display aan de rechterhand van de bestuurder die een deel van het display in de cabinestijlen vervangen. De achterruit is kleiner dan van John Deere’s huidige STS-maaidorser. Verder heeft het cabinedak een nieuwe vorm en zijn zowel de spiegels, zwaailichten en de antenne van het Greenstar gps systeem meer geïntegreerd dan voorheen.
14.000 liter tank
De graantank zou volgens ingewijden 10.000 kg graan kunnen herbergen, wat neer moet komen op een inhoud van 14.000 liter. Ter vergelijking: de tankinhoud van de New Holland CR9090 is 12.500 liter. De tankextensies van de nieuwe STS maaidorser zijn vanuit de cabine elektrisch te bedienen.
12 meter maaibord
En dan is er natuurlijk nog de invoer. Om de capaciteit van de machine hoog te houden en de concurrentie aan te kunnen met zowel de New Holland CR9090 als de Claas Lexion 600 was de maaidorser tijdens de veldtesten voorzien van een 12 meter breed maaibord.
Update 22-07-2009:
De nieuwe STS is als optie verkrijgbaar met een 8 meter lange lospijp. Fabrikant John Deere zal de nieuwe machine naar verwachting in augustus aan de Amerikaanse dealers voorstellen. De kans dat hij dan ook tijdens de Duitse Agritechnica in november dit jaar te zien is, is erg groot.
Kijk voor meer mechanisatienieuws op www.mechaman.nl

Gerelateerde artikelen