Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X


Deze 4-schuddermachine heeft de luxe cabine van z’n grote broers, het APS dorssysteem en maait tot 6,60 m breed. 

  • Claas komt met boerenmaaidorser
  • De Avero 240 heeft een graantank van 5.600 liter
  • De capaciteit is door APS 20 procent hoger dan van een Dominator

De Avero onderscheidt zich van de tot nu toe eenvoudigste Claas Dominator door zijn uiterlijk. De cabine speelt in dat beeld een belangrijke rol. De cabine biedt veel ruimte en beschikt standaard over een automatische klimaatsregeling inclusief airco.
Twee minuten
De graantank van de Avero heeft een inhoud van 5.600 liter (1.600 liter meer dan de zwaarste Dominator) en is binnen twee minuten leeg. De Avero is voorzien van een zescilinder Commonrail-diesel van Caterpillar met een maximum vermogen van 146 kW/198 pk. Bijna 60 pk meer dan de zwaarste Dominator. In de dieseltank gaat 400 liter.

CIS-informatiesysteem
De bediening loopt via de multi-functionele hendel die rijsnelheid, rijrichting, de complete bediening van het voorzetstuk en van het lossen van het graan voor z’n rekening neemt.  Op het CIS informatiesysteem verschijnt informatie over onder meer het toerental van de dorstrommel en ventilator en over de korrelverliezen.

Centrifugaalkrachten
De machine is voorzien van APS, wat staat voor Accelerated Pre Selection. Het bevordert door hoge centrifugaalkrachten de afscheiding van de graankorrels. Daardoor is de Avero tot een 20 procent hogere capaciteit in staat dan de Dominator bij een gelijkblijvend brandstofverbruik. Na de dorstrommel komt het stro op vier zeven die elk bijna vier meter lang zijn.

Gerelateerde artikelen