Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X


Is de Maxtron met een rupsonderstel uitgerust, de nieuwe Rexor heeft vier wielen.

  • Zesrijige Grimme Rexor bietenrooier
  • 22 tons bunker
  • 490 pk Mercedes motor

Het ontbreken van een rupsonderstel maakt de machine goedkoper dan de Maxtron, de andere zelfrijdende bietenrooier van Grimme. Ook is de vierwieler prima geschikt voor streken waar een rups niet echt nodig is. Grimme denkt zelf aan landen in West-Europa, waaronder ook Nederland. Daarmee krijgen Verveat en Holmer dus concurrentie.
22 ton bunker
De zes-rijige Rexor is uitgerust met een 22 tons bunker die binnen 55 seconden leeg kan zijn, zo meent de fabrikant. Na de klepelbak en de nakopper volgen de rooischijven die Grimme ook toepast in hun getrokken Rootster bietenrooier. Drie reinigingszonnen ontdoen de bieten van de aanhangende grond.
Fusee en knikbesturing
De machine is voorzien van fusee besturing op alle vier wielen en van knikbesturing. Die combinatie zorgt voor een draaicirkel van 7,50 meter. In het veld worden alle vier de wielen aangedreven, op de weg alleen de achterste twee.
490 pk motor
Een 490 pk Mercedes motor zorgt voor de aandrijving van de Rexor. Op de weg rijdt de rooier maximaal 40 km/h bij een motortoerental van 1.300 omw/min.
355.000 euro
Grimme testte de afgelopen tijd drie machines. Volgend jaar is de Rexor leverbaar. Hij zal ongeveer 355.000 euro kosten.

Gerelateerde artikelen