Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

  • 10 Ton bunkerinhoud
  • Ringelevator
  • Geen meerprijs

De machine draait bij Taco Agro in het Limburgse Meterik. Het axiaal en Multisep reinigingssysteem van de Tectron 415 gaf bij deze klant te veel verlies van kleine aardappelen of onvoldoende reiniging in de Hansa teelt. De aangepaste Tectron is tot aan de tweede zeefmat gelijk. Achter deze mat is een kortere Multisep reiniging geplaatst met vier rollenparen.
Achter deze Multisep zit een kleine zeefband voor transport naar de egelband. Daarna plaatste de fabrikant een ringelevator in plaats van de standaard stijlelevator. Boven transorteert een tweede egelband met dubbele afstrijkers -voor de laatste reiniging van loof en grond- de aardappelen via een leesband naar de 10 ton bunker. De leesband is niet bedoeld voor het lezen, maar voor een laatste controle. Een bedieningsterminal bij de leesband maakt het mogelijk om kleine aanpassingen te doen aan de instellingen van de machine.
Door de ringelevator is de machine 2 meter langer dan de Tectron 415. De wielbasis is echter maar 1,5 meter groter. Grimme neemt de 410 volgend jaar als productiemodel in het programma op. De Tectron 410 heeft een meerprijs van ongeveer 25.000 euro op de 415.

Gerelateerde artikelen