De bestuurder van de trekker moet zelf nog de omtrek van het land en de kopakkers spuiten waarna de Starguide II de controle over van de secties overneemt. Dat moet, zo meent Kverneland, het werkcomfort en de productiviteit verhogen. Je kunt immers sneller rijden. Daarnaast moet het verdwijnen van de overlapping bestrijdingsmiddelen besparen en kun je ook in het donker nauwkeuriger spuiten.

Te combineren

De Starguide II is voorzien van een geïntegreerde lichtbalk en een GPS snelheidsindicator. Daarnaast wordt ook de positie van de machine op het perceel weer gegeven. Doordat de Starguide II is voorzien van standaard Kverneland Rau aansluitingen is het apparaat gemakkelijk op de bestaande bedieningskast van de Rau spuiten aan te sluiten. Verder is de Starguide II te combineren met alle andere Kverneland Rau bedieningskasten, zoals de FMC, Focus II en Tellus. Er is ook nog een gyroscoop module voor de Starguide II leverbaar zodat je in heuvelachtige gebieden ok nauwkeurig kunt spuiten.

Teejet

Kverneland zet de Starguide II voor 3.150 euro in de prijslijst. Het apparaat wordt overigens door Teejet gebouwd en door die fabrikant ook als Centerline 230 BP verkocht.