Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

In navolging van collega fabrikanten kiest nu ook John Deere, de grootste producent van landbouwmachines ter wereld, ervoor om AdBlue-systemen aan hun motoren toe te voegen. Toch zal de fabrikant hiermee wachten tot 2014, als de Stage IV (Tier 4) eisen zullen gelden.

Veel fabrikanten kiezen nu al voor een uitlaatgasnabehandeling met ureum , het voornaamste bestanddeel van AdBlue om aan de Stage IIIB/Interim TIER 4 eisen te voldoen. John Deere zal aan deze eisen voldoen door hun motoren te voorzien van uitlaatgasrecirculatie (EGR), een oxidatie katalysator (DOC) en roetfilter, schrijft Nagel Power Systems in een nieuwsbrief aan haar klanten. EGR reduceert het gehalte NOx (stikstofoxiden), de katalysator het gehalte koolwaterstoffen en koolmonoxide en de roetfilter (natuurlijk) roetdeeltjes.

Beschikbaarheid
John Deere verwacht echter niet aan de toevoeging van AdBlue te ontkomen wanneer de ‘final’ Tier 4 of Stage IV norm ingaat. Tegen die tijd hoopt Deere dat de techniek voor landbouwmachines, en verkrijgbaarheid van AdBlue, voldoende is verbeterd voor wereldwijd gebruik.

Gerelateerde artikelen