Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Om klanten over te halen hun mest te laten injecteren met een nieuwe Vredo zelfrijdende bemester bedacht Petrus van der Goot, van het gelijknamige loonbedrijf uit Sondel (Fr.), een ludieke actie. Wie zich op maandagochtend voor half 10 met gebak meldde kreeg een ochtend zode bemesten voor de helft van het geld.
Uiteindelijk gaven elf boeren gehoor aan de advertentie die op 20 maart in de Nieuwe Oogst verscheen. Van der Goot verwacht dat de actie hem ongeveer 500 euro per klant kost maar zette desondanks geen limiet op het aantal aanmeldingen. “Wanneer je met zo’n actie komt moet je voet bij stuk houden” vindt hij. Twee broers dachten slim te zijn. Door zich ieder apart te melden wilde zij op hun bedrijf de mest geheel gratis laten injecteren. Helaas bleken de spelregels dit niet toe te laten.
Derde machine
De nieuwe Vredo Trac is inmiddels de derde machine van dit merk voor Van der Goot. Hij roemt de Vredo met getrokken tank  vooral om zijn wendbaarheid en lichte constructie. De loonwerker ontwikkelde in samenwerking met Vredo een zuigarm die voorop de machine wordt gebouwd. De standaard schoteloplegger werd vervangen door een draaikrans. Dit maakt het mogelijk de mest sneller in de tank te pompen wat extra capaciteit oplevert.

Gerelateerde artikelen