Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

New Holland introduceert binnenkort twee nieuwe trekkerseries. De T8 en T9. Ze moeten de bestaande T8000 wieltrekkers en T9000 kniktrekkers vervangen.

Om de trekkers te introduceren maakt de trekkerbouwer vooral gebruik van het internet. Via haar Youtube en Facebook kanaal verspreidde New Holland begin deze maand al een eerste sneak preview van de T8-trekker. Daarin was te zien dat de trekker weinig meer lijkt op de huidige T8000. Zo is de neus een stuk groter geworden. Hij hangt gewoon boven de vooras. Dat moest ook wel, alle koelers die er voor moeten zorgen dat de trekker kan voldoen aan de Stage 3B emissie-eisen moesten immers ook onder de motorkap weggewerkt worden.

Typeaanduiding

Ook is te zien dat de trekkers een nieuwe type aanduiding krijgen. Daarbij zouden de laatste drie getallen, zoals we wel vaker zien de laatste tijd, voor het motorvermogen van de trekker staan. De trekker in het filmpje en op de foto heeft als typeaanduiding T8.390. Wat zou inhouden dat hij een motorvermogen van 291 kW (390 pk) heeft.

Sidewinder armleuning
Gisterenavond verscheen de laatste video waarin al meer van de nieuwe T8-trekker is te zien. Zo wordt duidelijk dat het interieur van de trekker veel weg heeft van New Hollands T7000 inclusief de Sidewinder armleuning. Verder is er een fronthef met aftakas voor de trekker af-fabriek leverbaar. Over een continu variabele transmissie in deze trekker wordt nog niet gesproken.

T9
Een filmpje van de T9 kniktrekker vindt je hier. Zou de link tussen typeaanduiding en motorvermogen kloppen, dan levert een van deze trekkers 500 kW (670 pk) motorvermogen. Als dat zo is, zou het de sterkste kniktrekker zijn die op dit moment te koop is.
Hoewel de trekkers nog deze maand in de Verenigde Staten worden geintroduceerd, zien Europese journalisten de nieuwe New Holland trekkers overigens pas half september.

Gerelateerde artikelen