Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Wel eens van een drive-in frontgewicht gehoord? Nee? Dan komt daar nu verandering in. Frans Pateer maakt er namelijk een. Daardoor kun je extra frontgewichten plaatsen zonder de cabine uit te komen.

Het FP-PAC gewicht dat in de fronthef van de trekker hangt bestaat namelijk uit twee delen. Een deel, dat van verschillende ertsen, is gemaakt hangt in de fronthef. Het tweede deel bestaat uit een wigvormige gietijzeren plaat. Die plaat past exact in het stalen frame dat aan de onderkant van het basisgewicht is gemonteerd. Als het ondergewicht op de grond ligt kun je er met het frontgewicht overheen rijden waarna het gewicht vastklikt.

Maximaal 1.600 kg
Het FP-PAC gewicht bestaat in verschillende versies. Zo is er een 800 en 1.000 kg basisgewicht, waar ondergewichten van 400 en 600 kg in passen. Zo bedraagt het maximale gewicht in de fronthef dus 1.600 kg. Vanaf oktober zijn de eerste FP-PAC gewichten leverbaar. De prijs van het gewicht wil Pateer niet vrijgeven. Die zou tussen die van een staalbetongewicht en een gietijzeren frontgewicht in liggen.

Gerelateerde artikelen