Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Spuitfabrikant Dubex heeft zijn veldspuiten voor het komend seizoen vernieuwd. Standaard is nu een ringleiding met pneumatische geschakelde dophouders en luchtvering.

De ringleiding laat de spuitvloeistof door de spuitleiding circuleren. Iedere spuitdop verspuit daardoor meteen de gewenste vloeistof. Op de spuit zit nu een elektrische compressor, luchttank en luchtspuitpistool. Het water-waterdrukregelsysteem is vervallen; de membraandrukregelaar wordt nu rechtstreeks vanuit de persluchttank gevoed. Andere wijziging is dat de hydraulische vering is vervangen door luchtvering. Verder hebben de bomen vanaf 30 meter een zwaarder scharnierpunt met zelfcentrerende gewrichtlagers. De dikte van de pennen is bijna verdubbeld. De prijs van de veldspuiten is 4 a 5 procent gestegen.

Optioneel is automatische gps-sectiebediening leverbaar in combinatie met de Spraycontrol S spuitcomputer. Daartoe is elektronica van Teejet opgenomen. Verder hebben Dubex en John Deere een werkende koppeling tussen de isobus-jobrechner en terminal gerealiseerd waarmee automatische gps-sectiebediening mogelijk is geworden.

Gerelateerde artikelen