Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Geert Jaspers, marketing manager van John Deere-importeur Louis Nagel (links), Rene Boerdijk van John Deere Tuin en Park dealer Hofstede Timmerman (rechts) uit Staphorst en Gertjan Zevenbergen, hoofdredacteur van LandbouwMechanisatie (2e van links) overhandigden de transporter en bijbehorende papieren aan Piet Jan van der Eijk (2e van rechts).
Goede kleur
"Hoe ik reageerde toen ik hoorde dat ik de Gator had gewonnen? Verbaasd. Dit kan toch niet?" Piet Jan kan het nog steeds niet geloven dat hij nu op de John Deere Gator HPX Diesel mag rondrijden. "En dan ook nog een met de goede kleur." Op het ouderlijke akkerbouwbedrijf rijden namelijk vooral John Deere-trekkers rond.

Van voor naar achter
Piet Jan wil de machine vooral gebruiken voor klusjes op dat akkerbouwbedrijf en voor het werkin zijn eigen moestuin. "Ik ga er meteen een aanhangertje voor maken." Piet Jan zal de Gator delen met zijn vader. "Die heeft de slagzin helpen bedenken", zegt de 13-jarige. ‘Ik ben een Mechaman omdat ik LandbouwMechanisatie van voor naar achter spellen kan!’ vulde Piet Jan in op het antwoordformulier. En dat blijkt bijna echt waar. Keek Piet Jan vroeger vooral plaatjes, nu leest de meeste artikelen uit LandbouwMechanisatie aandachtig. Dat Piet Jan het ouderlijk bedrijf wil overnemen staat voor de VMBO-theoretische leerweg leerling nu al als een paal boven water.  "Na deze school ga ik naar de MAS."

Vierwielaandrijving
De John Deere Gator HPX Diesel heeft vierwiel-aandrijving, is voorzien van een 16 kW (21 pk) drie cilinder, water gekoelde dieselmotor. "Hij rijdt lekker", is Piet Jan’s eerste indruk.

Gerelateerde artikelen