Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X


Stefan Schreur toonde zich heer en meester tijdens de nationale ploegkampioenschappen. Hij eindigde 15,5 punt hoger dan nummer twee.

  • Stefan Schreur wint Nationale Ploegwedstrijden categorie wentel
  • Brabantse zandgrond liet zich goed ploegen
  • Ad Buijs kampioen rondgaand

Het goede ploegwerk, niet alleen de beginvoor maar ook de voren, zorgde ervoor dat Schreur met zijn Case IH trekker en Kverneland-ploeg twee plaatsen boven de kampioen van vorig jaar Jack van den Broek eindigde. Die had zoveel problemen met zijn ploeg gehad, dat goed oefenen er niet meer van was gekomen. Van den Broek eindigde op de derde plaats. Ton Meuwissen werd tweede.
Groenbemester
De ontginningsgrond van landgoed De Pielis, bij Bergeijk in Brabant, liet zich goed ploegen. Toch hadden verschillende deelnemers aan de ploegwedstrijden nog wel wat moeite met de groenbemester. Niet iedereen kreeg de gerst er onder.
Rondgaand
In de categorie rondgaand won Ad Buijs met zijn Fendt trekker en Kverneland ploeg. Hij liet daarmee Har Meuwissen en Dorinus Schoonen achter zich. Zij werden respectievelijk twee en drie.
Oldtimers
Bij de oldtimers heen en weer gaand won Bertus Huibregts uit Lage Zwaluwe met zijn McCormick 439 en een Rupstad EK-30 wederom. Vorig jaar streek hij ook al met de eer. In de categorie oldtimers rondgaand wiel was Hans Kuipers uit Reusel de winnaar en bij de groep rondgaand hef was dat Henk Pras uit Valthe.