Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Vertegenwoordigers van John Deere International hebben dit idee de bestaandeJohn Deere dealers in een vergadering voorgelegd. Deze 5 tot 10 megadealers, zoals John Deere ze noemt, zouden elk ongeveer 150 trekkers per jaar verkopen. Lukt dat niet in de eigen vestiging, dan kunnen ze daarbij de hulp in roepen van basisdealers die in hetzelfde gebied werkzaam zijn. Die
basisdealers kopen hun trekkers dus via de megadealer.
Overnemen
John Deere stelt echter wel als eis dat de basisdealer voor meer dan de helft eigendom is van de megadealer. Die basisdealer wordt dan of overgenomen door de megadealer of de megadealer heeft een meerderheidsbelang in een nieuw opgericht megadealerbedrijf. De basisdealer bestelt op dat moment via zijn ‘eigen’ bedrijf.

Binnen twee jaar afronden
Welke dealers megadealer of basisdealer worden is nog niet duidelijk. Bestaande dealers mogen tot 30 oktober hun plannen indienen, zodat snel begonnen kan worden met de herstructurering van het dealernetwerk. Voor het einde van het jaar moet duidelijk zijn welke plannen worden uitgevoerd. John Deere wil dat alle plannen binnen twee jaar afgerond zijn.

Werknemers Nagel
De huidige John Deere importeur Louis Nagel raakt per 28 februari 2011 het importeurschap kwijt. Dat betekent dat een groot deel van de 42 werknemers een nieuwe baan moet zoeken. Verwacht wordt dat een aantal mensen bij Nagel Power Systems aan het werk kunnen en een aantal een baan vinden bij de nieuwe John Deere vertegenwoordiging in Nederland. De rest van de Nagel werknemers zouden bij een nieuw Nagel bedrijfsonderdeel moeten gaan werken. Welke nieuwe activiteiten Louis Nagel wil starten, is nog niet duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid hebben die niets meer met landbouw te maken.

Gerelateerde artikelen