Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Michelin brengt met de 800/70R32 een nieuwe maat MegaXBib op de markt. De band biedt volgens de Franse fabrikant de hoogste draagkracht in zijn segment. De load-index van deze grote radiaalband voor oogstmachines is 181 A8/B.
De band heeft een metalen loopvlakgordel, die hem volgens Michelin een ‘ongekende’ robuustheid verschaft. De metaallagen in het loopvlak maken de band beter bestand tegen ‘vermoeidheid’ door zware belasting. Volgens Michelin is dat noodzakelijk omdat oogstmachines omwille van productiviteitsverhoging steeds groter en zwaarder worden. De markt vraagt om banden met het hoogst mogelijke draagvermogen. De nieuwe loopvlaktechnologie verkleint de kans op bandenschade. Ook het profiel met een andere hoek van de nokken en de schouders van de nieuwe radiaalband zijn aangepast om perforatieschade en ‘erosie’ door maïs- en zonnebloemstoppels tegen te gaan. Michelin claimt dat de nieuwe MegaXBib de productiviteit verhoogt en tegelijkertijd de bedrijfskosten terugdringt.
De load-index 181 A8/B houdt in dat de band een maximum gewicht kan dragen van 8.250 kg en geschikt is voor een snelheid tot 50 km/h.

Gerelateerde artikelen