Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Bergmann, Kuhn en Rauch komen op de markt met een CCI-terminal: het eerste tastbare resultaat voor de drie merken van de brede samenwerking tussen fabrikanten om werktuigen via de universele standaard isobus aan te sturen.
De CCI-terminal dringt het aantal schermen in de cabine terug. De bediening van het hoogwaardige 8,4 inch kleurenscherm loopt via een scrolwiel, een touchscreen of 2 x 6 bedieningsknoppen. De knoppen zijn verlicht en er is een noodstop-schakelaar. De helderheid van het scherm is afhankelijk van het buitenlicht. De software kan gegevens als de rijsnelheid, de aftakastoeren en de positie van de hef van een niet-isobus trekker verwerken als input voor de besturing. De uitwisseling van data loopt via de usb-poort. Er zijn twee versies: het basis-model 100 en de 200. Het type 200 biedt een aantal extra’s zoals WLAN, bluetooth, ethernet en een tweede verbindingsmogelijkheid voor CAN.

De nieuwe CCI-terminal kan bij Rauch de kunstmeststrooiers AXIS 30.1W en AXIS 50.1W aansturen. Bij Kuhn zijn dat de grootpak- en oprolpersen (met uitzondering van de typen met een vaste kamer), de perswikkelcombinaties en de wikkelaar SW4004. Bij Bergmann zijn het de opraapwagens en meststrooiers. De genoemde machines zijn ook leverbaar in isobus-uitvoering zonder CCI-terminal als de trekker al isobus heeft of de gebruiker al een CCI-terminal van een ander merk.

Gerelateerde artikelen