Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Claas vestigt nieuw wereldrecord maaidorsen

Het wereldrecord maaidorsen lijkt een tweestrijd tussen de fabrikanten Claas en New Holland. Nadat het gele merk uit Zedelgem in 2008 het record terugpakte van Claas, bleef het een tijdje stil op de graanakkers. Met hun nieuwe Lexion 770 pakt Claas het record nu weer terug.

Zelf bewaard Claas het feitje nog even tot de aanstaande Agritechnica show in Hanover. Op hun Youtube kanaal, TheTVClaas, zijn al wel filmpjes te zien van de Lexion 770 Terra Trac, met een 12 meter breed maaibord tijdens de recordpoging. Zelf schrijft Claas vooral over de tijd van 20 uur waarin de combine continue werkte.

84 ton per uur

Wie op de website van het Guinness World Records zoekt kan zien dat Claas inderdaad het wereldrecord heeft verbeterd. Op 1 september werd in Louth, Engeland, in acht uur tijd 675.84 ton tarwe geoogst. Dat komt neer op een gemiddelde van ruim 84 ton per uur. Het vorige record, van New Holland, stond op 551.61 ton (69 ton per uur). Eveneens gevestigd in Engeland. Ongetwijfeld zullen we op de Agritechnica meer te zien en horen krijgen van deze prestatie.