Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Zuidberg presenteerde op de Agritechnica in Hannover een
studiemodel van een tandwielkastkast voor de frontaftakas. Met het studiemodel kan de aangedreven machine 1.000 omwentelingen per minuut maken bij een motortoerental van 1.900 of 1.650 rpm.

Zuidberg levert al een tandwielkast om de overbrenging van de frontaftakas niet volledig afhankelijk van de mogelijkheden van de trekker te laten plaatsvinden. Echter beperkt deze spaar PTO zich tot een enkele overbrenging van 1 op 1,71. Als de motor 1.710 toeren draait, maakt de machine 1.000 omwentelingen per minuut. Met het studiemodel kan vanuit de cabine gekozen worden tussen de normale stand van 1 op 1,90 of voor de spaarstand van 1 op 1,65. Wanneer de ECO stand niet voldoende vermogen genereerd, kan zonder de tandwielkast te verwijderen, in de normale stand verder gewerkt worden.

Serieproductie

Trekkerfabrikanten leveren een PTO met meerder voorkeuzes voor het toerental achter. Voor de frontaftakas wordt slechts één toerental gehanteerd. Daardoor maakt een machine die voor is aangekoppeld te weinig toeren als de machine achter in de ECO stand wordt aangedreven. De tandwielkast, die Zuidberg de ECO PTO noemt, maakt het mogelijk, zowel voor als achter een machine aan te drijven in de ECO stand. Naar aanleiding van de positieve reacties op de Agritechnica neemt Zuidberg de ECO PTO in de tweede helft van 2012 in productie.

 

Gerelateerde artikelen