Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Zo vanaf de grond in je cabine stappen? Met de nieuwe FC Laser veldspuit van de Franse fabrikant Tecnoma is het mogelijk. De Claas-cabine zakt namelijk tot op de grond.

De FC Laser serie bestaat uit drie modellen, met een tankinhoud van 3200, 4200 of 5200 liter. Stalen spuitbomen zijn leverbaar tot een breedte van 38 meter. De aluminium versie gaat tot 44 meter. Een RVS spuitleiding is standaard. Boomopties zijn onder andere een circulatiesysteem, luchtafsluitbare doppen, dopverlichting en een automatische hoogteverstelling.

De hydrostatische transmissie heeft drie bereiken. 0 tot 15 km/u, 0 tot 22 en 0 tot 40 km/u. Gas geven doe je via het voetpedaal of de joystick. Een geveerd chassis met manuele spoorbreedteverstelling, van 180 tot 225 centimeter, is standaard. De machine is vier wiel bestuurd, maar kan ook in hondengang rijden. Ook de hydraulisch uitklapbare mixtank is standaard. Op een platform achter de cabine kun je tevens middelen opslaan. Het optionele Novaflow is een systeem dat automatisch de spuit vult, en gelinkt is aan de boordcomputer. Met Autonet kun je de tank of alleen de boom reinigen. Hiervoor heeft het systeem zijn eigen pomp.

De Isobus bedieningsmonitor is een optie, net als sectieafsluiting met behulp van GPS. Ook kan de spuit op GPS bestuurd worden. Wie liever een groot scherm heeft kan kiezen voor de 10″ Vision monitor. Meest opvallend aan de machine is toch wel de cabine die tot de grond toe zakt. In zijn hoogste positie hangt hij 110 centimeter boven het gewas.

Agricenter Middelkoop uit Numansdorp gaat in april en mei met de nieuwe machine in Nederland demonstreren. Meer informatie hier.