Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Nieuwe 13- en 15-tons kiepers van Miedema

Miedema in het Friese Winsum brengt als eerste van de nieuwe MT-serie de modellen met een bakinhoud van 13 en 15 ton op de markt. De MT volgt de HST op en is per 1 juli leverbaar. De MT komt naast de Stronga BL, waarvan de introductie vorig jaar plaatsvond.

Miedema in het Friese Winsum brengt als eerste van de nieuwe MT-serie de modellen met een bakinhoud van 13 en 15 ton op de markt. De MT volgt de HST op en is per 1 juli leverbaar.

De MT komt naast de Stronga BL, waarvan de introductie vorig jaar plaatsvond. De nieuwe bak heeft aan de onderzijde afgeschuinde hoeken; die vergroten het lossend vermogen en maken de bak van 4 mm plaatstaal volgens Miedema extra vormvast. De schuingeplaatste voor- en achterwand geven de MT een stoere en in het oog springende vorm. De bak van de MT 13 is net zo lang als die van de MT 15, maar laatstgenoemde heeft wat hogere schotten.

Graandicht

Het grote kijkvenster met staande spijlen in de voorwand is te voorzien van een plexiglas afdichting. Het frame bestaat uit kokerprofielen met een hoge torsiestijfheid en de kiepcilinder heeft cardan-ophanging. Net als de HST is de dissel van de nieuwe MT in hoogte verstelbaar en t.o.v. de concurrentie verhoudingsgewijs lang; de steunpoot is verzonken aangebracht. De MT heeft ADR-assen en de wielen staan op een spoorbreedte van 190 cm. Hydraulische bediende trommelremmen zijn standaard; luchtremmen zijn een optie. Het achterschot is ‘graandicht’ dankzij een dubbel afdichtingsrubber.

De MT 13 heeft een vanafprijs van € 32.000 excl. btw; voor de MT 15 is dat € 34.000