Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Wifo koopt Koning en Cramer

Wifo-Anema uit Ferwert neemt de productie van plant- en pootmachines van Machinefabriek NP Koning uit Alkmaar en Cramer uit Leer (D) over. Met de overname heeft de producent van landbouwmachines een complete serie aardappelpootmachines en uienplantmachines in huis.

Wifo maakt al langer kistenkantelaars en opschepbakken en is wat dat betreft naar eigen zeggen marktleider in West-Europa. “De overname van deze activiteiten is een geweldig mooie aanvulling op onze huidige range aan machines voor de aardappeltelers”, aldus Wytze Anema, directeur van Wifo-Anema.

Vanwege de beide overnames wordt Wifo-Anema lid van de APH Group uit Joure. Het verkoopkanaal van de APH-groep zal de machines dan ook aan de man brengen. In samenwerking met Baselier, fabrikant van onder meer rijenfrezen, is nu ook een frees-pootcombinatie leverbaar.

André Schilder, directeur/eigenaar van Machinefabriek NP Koning, blijft nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van een nieuwe generatie pootmachines voor en door Wifo. Cramer zal zich volledig richten op de productie van hun tuin- en parkmachines.

Wifo zal de nieuwe pootmachines presenteren tijdens Agro Techniek Holland in Biddinghuizen, Interpom in het Belgische Kortrijk en Potato Europe in Frankrijk.