Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Franse Exel koopt Agrifac

Het Franse Exel Industries, eigenaar van ondermeer spuitmachinefabrikanten Hardi, Evrard, Tecnoma en Berthoud, heeft Agrifac overgenomen. Exel betaalt 3 miljoen euro voor Agrifac.

Er werken 90 mensen bij Agrifac dat een totale omzet heeft van 38,3 miljoen euro.

Exel hoopt met de aankoop van Agrifac haar positie als vooraanstaande leverancier van spuittechniek te behouden. Daar komt bij dat het met Agrifac een grotere vinger in de pap krijgt in het oosten van Europa en met name in Rusland.

Geurric Ballu, als CEO de grote baas van Exel Industries zegt daarover in een persbericht: “We zijn blij Agrifac in onze familie te verwelkomen. Daarmee completeren we ons gamma suikerbietenrooiers en we kunnen nu de zelfrijdende veldspuiten met frontcabine verkopen in een markt waar we bijna niet vertegenwoordigt zijn.” Ballu voegt toe dat Exel er voor zal zorgen dat Agrifac kan blijven groeien.

Exel heeft naast spuitmachinefabrikanten Hardi, Evrard, Ilemo, Berthoud, Tecnoma, Caruelle, Nicolas en Seguip, ook suikerbietenrooier merken Matrot, Moreau, Herriau en de druiven- en grasoogstmachines van CMC in het programma.

Update 5 juli, 10.45: Agrifac blijft haar eigen identiteit behouden binnen Exel Industries. “Dat doen we met al onze ondernemingen”, zegt Gilles Blondet, CFO van Exel. “Dat betekent ook dat we Agrifac laten voortbestaan zoals dat nu is. Met zijn eigen ontwikkelings- en verkoopafdeling en met de eigen fabriek in Steenwijk.”

Het aankoopbedrag van 3 miljoen euro noemt Blondet niet laag. Exel heeft namelijk ook alle schulden, die miljoenen euro’s bedragen, van Agrifac overgenomen. “Die schuld zorgde ervoor dat Agrifac beperkt was in de ontwikkeling. Exel is een robuust bedrijf. We kunnen er voor zorgen dat Agrifac kan blijven investeren in de ontwikkeling van het bedrijf zelf en in de machines.”