Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Case IH vervangt JU en JXU-serie

Case IH toont, in navolging op de introductie van de Farmall C, meer trekkers die de oude vertrouwde naam ‘Farmall’ dragen. De Farmall A volgt de JX-serie op en de Famall U volgt de JXU op.

Case IH toont, in navolging op de introductie van de Farmall C, meer trekkers die de oude vertrouwde naam ‘Farmall’ dragen. De Farmall A volgt de JX serie op en de Famall U volgt de JXU op.

De Case IH Farmall C volgde vorig jaar de Quantum C op, die overigens leverbaar is naast de Farmall C zolang de voorraad strekt. Gelijk met de introductie van de Farmall A en U breidt Case de C-serie uit. Die wordt vijfkoppig door de toevoeging van modellen met 64 kW (85 pk) en 71 kW (95 pk).

Farmall U

De Farmall C is het equivalent van de Steyr Kompakt S en ook die serie is nu dus gecomplementeerd met de 4085 en de 4095. Het verschil tussen de Case en de Steyr zit hem slechts nog in de styling en in enkele bedieningsinstrumenten. De Farmall A en U verschijnen niet in Steyr kleuren. De U is de luxe versie, de A is meer een budgettrekker. Onder andere de cabines verschillen, maar de U is ook zwaarder gebouwd en verkrijgbaar in uitvoeringen van 71, 79 en 86 kW (95, 105 en 115 pk).

Farmall A

De A-serie is er in zeven varianten tussen 41 kW en 86 kW. De kleinste, de 55A, zondert zich uit van de overige zes. De trekker heeft een 2,2 liter ISM-motor en een 8 x 8 transmissie. De grote broers van de 55A hebben een krachtbron van FPT en zijn er met 12 x 4 en 12 x 12 transmissie en de laatste ook met omkeerinrichting. De U heeft een 12 x 12 met omkeerinrichting en kan optioneel met een tweetrapspowershift worden uitgerust. Een 20 x 20 met kruip is ook verkrijgbaar.

Emissie-eisen

De nieuwe modellen voldoen aan de Stage 3b-eisen, daarvoor hebben de motoren geen AdBlue nodig. Case IH en Steyr gebruiken EGR om de uitstoot te beperken. Voor de 55A ziet men in de Benelux vooral markt bij de hobbyisten. De Farmall A en U zijn per omgaande leverbaar. De C wordt al uitgeleverd.