Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

ATH: Folie geeft trekker eigen gezicht

Uitgekeken op de kleur van je trekker? Of wil je als loonwerker al je trekkers in dezelfde huiskleur laten rondrijden? Dan kan de Mobile Media Group je trekker in ongeveer een dag voorzien van 3M-folie in bijna elke gewenste kleur: van knalgeel tot matzwart.

Mobile Media Group is al jaren actief als bedrijf dat vrachtwagens met reclamefolies beplakt. Sinds kort probeert het bedrijf ook voet aan de grond te krijgen in de landbouw. Het levert reflecterende foliesstrips voor op kiepwagens en mesttanks, die de machines opvallender en dus veiliger maken in het verkeer.

Maar het bedrijf kan ook de beplating (motorkap, spatborden en cabinedak) van trekkers voorzien van een folie. Voor loonwerkers die hun trekkers in de eigen huiskleuren willen laten rondrijden, maar die overspuiten toch wat te bewerkelijk en duur vinden. Of gewoon voor boeren die wel eens in een andere kleur willen rondrijden. De folie wordt door specialisten van Mobile Media Group aangebracht en kost 1.000 tot 1.500 euro per trekker.

Volgens het bedrijf is de folie net zo ongevoelig voor de invloeden van weer, mest en de hogedrukspuit als trekkerlak. En als je de trekker na een aantal jaren wilt inruilen, dan is de folie gewoon te verwijderen en komt de originele kleur weer tevoorschijn.