Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Amazone Cenius met wielstel

Amazone, de Duitse fabrikant van onder andere grondbewerkingsmachines en kunstmeststrooiers, komt met een tweedelige Cenius-cultivator met wielstel. De Cenius zit al een aantal jaren in het pakket van Amazone en is er in werkbreedtes van 3, 3,5 en 4 meter.

20130122_Amazone_cultivator_cenius_1Amazone, de Duitse fabrikant van onder andere grondbewerkingsmachines en kunstmeststrooiers, komt met een tweedelige Cenius-cultivator met wielstel. De Cenius zit al een aantal jaren in het pakket van Amazone en is er in werkbreedtes van 3, 3,5 en 4 meter.

Halverwege vorig jaar introduceerde Amazone voor het eerst een getrokken Cenius. Bij de getrokken versie rust het volledige gewicht van de cultivator niet meer op de trekker. Je kunt dus met een lichtere trekker uit de voeten en op de kopakker is de achteras minder zwaar belast. Tijdens transport liep de eerste getrokken Cenius op de rol. Alleen wie koos voor de met rubber beklede wedge ring roller, kon met de getrokken Cenius de weg op.

Wielstel

Nu kiest Amazone voor een wielstel achter de cultivator dat hydraulisch beweegt. Ook met een conventionele rol kun je dus kiezen voor de getrokken Cenius.

Tandbreekbeveiliging

Trekkers met vermogens tussen 150 en 250 pk (113 en 188 kW) kunnen volgens Amazone uit de voeten met de vier meter brede Cenius. De Cenius is er in een goedkope versie met breekbouten. De luxere versie heeft tandbreekbeveiliging met een veer.

Groenbemester zaaien

Optioneel is de ‘Greendrill’ om groenbemester of koolzaad te zaaien. De hopper heeft een inhoud van 500 liter.

20130122_Amazone_cultivator_cenius_2