Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Lemken wil fabriek uitbreiden

De Duitse landbouwmachinebouwer Lemken, sluit het boekjaar 2012 af met een omzet van 340 miljoen euro. Een groei van meer dan 20 procent vergeleken met vorig jaar. De komende vijf jaar wil het bedrijf 50 miljoen euro investeren in de vernieuwing van de fabriek in Alpen.

“Vooral de goede prijzen voor landbouwproducten zorgden voor een positieve stemming onder de agrariërs”, zegt bedrijfsleider Dr. Franz-Georg von Busse. En ook voor 2013 zijn de vooruitzichten goed. Om de vraag bij te houden wil Lemken de komende vijf jaar nieuwe fabriekshallen bouwen en machines installeren. Half 2013 start Lemken als eerste met de bouw van een nieuwe ontwikkelingsafdeling.

15.000 machines

Bijna in alle afzetgebieden steeg de omzet, zo laat Lemken weten. Zo groeide de Duitse thuismarkt voor Lemken met 14 procent.  In totaal steeg het exportaandeel tot 73%.
Ploegen namen de grootste omzet stijging voor hun rekening. In totaal werden bijna 15.000 machines in de Duitse vestigingen in Alpen, Föhren en Meppen geproduceerd. Maar daar blijft het niet bij. In de herfst van 2012 nam Lemken een fabriek in het Indiase Nagpur in bedrijf. Volgend jaar komt daar een assemblagefabriek in het Chinese Qingdao bij.