Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

Sima 2013: Conceptband bij Michelin

Op de Sima staat een trekkerband met sterk afwijkend profiel: twee nokken zijn steeds met elkaar verbonden door een nok in de lengterichting. Een profiel waarvan je denkt: zal de band de grond wel lossen, als de omstandigheden minder fraai zijn?

Zijn ze nu helemaal de weg kwijt bij Michelin? Op de stand van de Franse bandenfabrikant op de Sima staat een trekkerband met sterk afwijkend profiel: twee nokken zijn steeds met elkaar verbonden door een nok in de lengterichting. Een profiel waarvan je denkt: zal de band de grond wel lossen, als de omstandigheden minder fraai zijn?

Het gaat hier niet om een nieuwe productieband, maar om een conceptband waarin Michelin de mogelijkheden onderzoekt een trekkerband te ontwikkelen die het op de weg langer volhoudt en comfortabeler is, maar waarmee je tegelijkertijd in het veld ook niet meteen in de prut blijft steken. Het is slechts een van de vele onderzoeksprojecten waaraan de fabrikant werk.

Of de band inderdaad comfortabeler is dan een trekkerband met een traditioneel profiel, is overigens maar de vraag. Door de verbinding tussen twee nokken, is de band op dat punt stugger dan een traditionele trekkerband en zal de band op de weg voor je gevoel mogelijk sneller hobbelen. Zeker ook omdat er midden op de band geen aaneengesloten nokkenlijn is.