Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

Sima 2013: McCormick verrast met X7-trekkers

McCormick verrast vriend en vijand met hun nieuwe X7-trekkers. De serie bestaat uit drie vier- en drie zescilinder modellen. Daarmee ligt het maximum vermogen tussen 107 kW (143 pk) en 158 kW (212 pk).

De common-rail motoren met SCR komen van het Italiaanse Fiat PowerTrain. Daarnaast is de trekker uitgerust van een ZF-transmissie. Een met 6 groepen en 4 powershifttrappen. Die trappen schakelen automatisch. De geveerde vooras komt van Carraro.

Vier aftakastoerentallen

De oliepomp levert 123 liter per minuut en de elektronische hef van alle modellen tilt maximaal 9.300 kg. De optionele fronthef tilt 3.500 kg. De aftakas kent standaard vier toerentallen, 540, 540E, 1.000 en 1.000E.

Bijrijdersstoel

De cabine werd door moedermaatschappij Argo zelf nieuw ontworpen. Hij heeft vier stijlen en het interieur oogt licht en ruim. Opvallend is de armleuning, met geïntegreerde monitor en bedieningshendel. Die hendel is voorzien van bediening voor het kopakkermanagement, de hef, hydrauliek en transmissie. Daarnaast kun je een knop vrij programmeren zodat je de meest gebruikte functies altijd bij de hand hebt. Ook vernieuwend is de bijrijdersstoel. Weggeklapt is hij volledig in het spatbord weggewerkt, zodat je er bij het instappen geen last van hebt. De trekkers gaan in juni in productie.