Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Tractorgirl Manon Ossevoort gaat met 3 MF’s naar de Zuidpool

Manon Ossevoort, in Nederland beter bekend als ’tractor girl’ maakt volgend jaar haar missie af. Met drie Massey Ferguson 5610-trekkers gaat ze naar de Zuidpool.

Manon Ossevoort, in Nederland beter bekend als ’tractor girl’, maakt volgend jaar haar missie af. Met drie Massey Ferguson 5610-trekkers gaat ze naar de Zuidpool.

Theatermaakster Ossevoort startte haar reis naar de Zuidpool in 2005. Met een Deutz-Fahr trekker. Gedurende ruim drie jaar trad ze onderweg op, verzamelde dromen van haar toeschouwers en vestigde de aandacht op het werk van verschillende non-profit organisaties. Uiteindelijk kwam ze in 2008 aan in Kaapstad. De Zuidpool bereikte ze niet. Er was onvoldoende geld om de trekker daar te laten komen.

Edmund Hillary

Dat geld is er met de sponsoring van Massey Ferguson nu wel. De trekkerbouwer stelt, samen met de Nederlandse importeur Mechatrac, drie 5610-trekkers beschikbaar. Die trekkers worden volledig omgebouwd om de barre weersomstandigheden op de Zuidpool te trotseren.

Het is niet de eerste keer dat er Massey Ferguson-trekkers naar de Zuipool gaan. In 1958, volgend jaar 56 jaar geleden, maakte Sir Edmund Hillary ook zo’n reis. Toen met drie MF35 trekkers.

Gerelateerde artikelen