Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Foto

Triple tulpenkopper

Ronico nam vorig jaar een triple kopmachine in gebruik. JVS-Techniek uit Hem bouwde de kopmachine. De machine kopt drie bedden van 180 centimeter. Gewassensoren bepalen de kophoogte, cilinders met een slag van 50 centimeter passen continu de hoogte van de rondsels aan.

Ronico teelt in Zuidelijk Flevoland 75 hectare tulpen, verwerking van de tulpen doet het bedrijf op de thuishaven in het Noord-Hollandse Venhuizen. Als de bedden 500 meter lang zijn, kopt Ronico met deze machine 2 hectare per uur.

De kopmachine heeft een eigen tandwielpomp en oliereservoir. De aftakas van de trekker drijft de pomp aan. Ook de rondsels zijn hydraulisch aangedreven via proportionele ventielen. De overige functies worden niet proportioneel van olie voorzien. JVS wil bij een volgende machine, ook de cilinders die de kopdiepte regelen, proportioneel aansturen om nog preciezer te koppen.

Fotoreportage-Tulpenkopper-1 Fotoreportage-Tulpenkopper-2 Fotoreportage-Tulpenkopper-3 Fotoreportage-Tulpenkopper-4 Fotoreportage-Tulpenkopper-5 Fotoreportage-Tulpenkopper-6 Fotoreportage-Tulpenkopper-7 Fotoreportage-Tulpenkopper-8