Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Twee nieuwe driftarme doppen op de lijst

De Technische Commissie Techniekbeoordeling heeft twee nieuwe spuitdoppen op de lijst van driftarme doppen gezet. Het betreft de Lechler IDKT 120-06 POM en IDK 120-06 POM.

De doppen zijn afhankelijk van de gebruikte druk te gebruiken in de driftreductieklassen 50, 75 en 90 procent. Daarbij is uitgegaan van de basis: een veldspuit met driftarme spuitdoppen met de spuitboom maximaal 50 cm boven het gewas bij een windsnelheid van minder dan 5 meter per seconde. De standaard teeltvrije zone bedraagt 1,5 meter. Met het toepassen van een driftreductie van 50 procent, betekent dat dus dat de teeltvrij zone met 75 centimeter wordt verkleind.

Een actueel overzicht met goedgekeurde standaard spuitdoppen is te vinden in de lijst met driftarme doppen van de TCT.  Naast dat overzicht geeft de lijst ook een inzicht in doppen die 75%, 90% of 95% driftreducerend zijn. Ook van technieken die als alternatief kunnen dienen voor een in het Lotv wordt de techniek beschreven. De doppenlijst wordt regelmatig geactualiseerd.

Gerelateerde artikelen