Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Massey Ferguson voegt drie viercilinders toe aan 5600-serie

Trekkerbouwer Massey Ferguson voegt drie viercilinder trekkers toe aan de vorig jaar geintroduceerde 5600-serie. De trekkers hebben een vermogen van 80 tot 95 kW (110 tot 130 pk’. De typerende schuine neus en dus het uitstekende zicht, is gebleven.

Trekkerbouwer Massey Ferguson voegt drie viercilinder trekkers toe aan de vorig jaar geintroduceerde 5600-serie. De trekkers hebben een vermogen van 80 tot 95 kW (110 tot 130 pk). De typerende schuine neus en dus het uitstekende zicht, is gebleven.

De drie trekkers zijn, net als hun kleinere broertjes met drie cilinder motoren, voorzien van AgcoPower krachtbronnen. Om de Stage 3b milieueisen te halen maken de motoren gebruk van SCR en moet dus AdBlue getankt worden. De viercilinder 4,4 liter grote motoren maken het chassis wel iets langer dan we van de kleinere 5600-trekkers gewend zijn. De trekkers hebben een wielbasis van 2,55 meter en wegen 4.800 kg.

Dyna-6

De drie modellen, respectievelijk MF 5611, MF 5612 en MF 5613 zijn uitgerust met ofwel een 4 traps powershift transmissie of een 6 traps versie. Met die Dyna-6 transmissie zijn uiteindelijk 24 versnellingen voor- en achteruit beschikbaar. Die powershifttrappen maar ook de versnellingen zijn automatisch te schakelen en via de joystick te bedienen.

Voorladertrekker

De optionele voorlader kun je ook met een extra mechanische of elektrische joystick bedienen. Op beide hendels zitten ook knoppen voor de aansturing van de transmissie. Dat, in combinatie met de rem die ook als koppeling werkt en het venster in het dak van de cabine, maakt de trekker ideaal voor laderwerk.

Eigen voorasvering

In de meest luxe uitvoering is de trekker ook voorzien van cabine- en voorasvering. Massey Ferguson ontwikkelde zelf een nieuwe geveerde vooras, die weinig ruimte in beslag neemt, zodat ook een fronthef nog op de trekker met voorlader past.