Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Massey Ferguson vernieuwt Delta en Centora maaidorsers

Landbouwmachinebouwer Massey Ferguson heeft de Delta en Centora maaidorsers flink onderhanden genomen. Tijdens een persbijeenkomst bij het Duitse Erfurt toonde de fabrikant de noviteiten.

Opvallende vernieuwing aan de Delta 9830 met zijn hybride dorstechniek – een dorstrommel en twee rotoren –  is het 10,74 meter brede Powerflow maaibord met een grotere vijzel, die volgens MF 41 procent meer capaciteit moet leveren dan concurrenten. De machine is ook voorzien van een grotere graantank. Er kan nu 12.500 liter graan in. Ook het topmodel van de twee koppige Centora-serie, de 7382, is voorzien van deze 2.000 liter grotere graantank.

Stage 4

Daarnaast voldoet de motor, bij de Delta een 9,8 liter zeven cilinder (365/496 pk) en bij de Centora een 8,4 liter zes cilinder (278/379 en 279/404 pk) en aan de Stage 4 emissie-eisen. De brandstoftank heeft in beide gevallen een inhoud van 1.000 liter en er kan ook 120 liter AdBlue mee.

Ruime cabine

Ook de ruime en stille Skyline cabine is nu op de maaidorsers te vinden. Via een terminal, die we uit Fendt-trekkers kennen, is de hele combine te bedienen. Je kunt er ook het beeld van een camera aan de achterkant van de maaidorser op laten zien.

Rupsen

Beide series kunnen met ingang van volgend jaar ook uitgerust worden met het zogenoemde Atrak rupsonderstel dat MF bij het Italiaanse Tidue koopt. Op deze tracks blijft de machine binnen de 3,50 meter transportbreedte.