Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

John Deere komt met Sampo-maaidorser op de markt

Machinefabrikant John Deere gaat maaidorsers van de Finse fabrikant Sampo Rosenlew onder de eigen naam en in de groengele John Deere-kleuren op de markt brengen. De maaidorser voor de West-Europese markt is gebaseerd op het 3000-serie van Sampo Rosenlew.

De W440 zoals de maaidorser in de John Deere-kleuren heet, is uitgerust met een 175 kW (238 pk) van Agco Power. De machine met zes schudders is verkrijgbaar met en zonder voordorstrommel. Het model met een voordorstrommel, de W440-PTC, heeft een afscheidingsoppervlak van 1,03 vierkante meter, een 4,5 vierkante meter grote zevenkast, een schudderoppervlak van 6,3 vierkante meter en een graantank van 8.000 liter. De W440 zonder voordorstrommel heeft een afscheidingsoppervlak van 0,62 vierkante meter en is uitgerust met een tank van 6.500 liter.

John Deere mikt met de W440 op kleinere akkerbouwers die zelf hun graan willen dorsen en niet langer afhankelijk willen zijn van de loonwerker.

Opmerkelijk

De stap is opmerkelijk, omdat John Deere-concurrent Agco in 2011 een 10-procentsbelang nam in de Finse maaidorserfabrikant. Sinds die tijd verschijnt het C-type van Sampo Rosenlew ook als Massey Ferguson op de markt, een van de Agco-merken. Volgens vicepresident verkoop en marketing Christoph Wigger van John Deere zal Sampo Rosenlew het 10-procentsbelang terugkopen van Agco. Een en ander wordt in een persverklaring bevestigd door Sampo Rosenlew, al merkt het bedrijf wel op dat de samenwerking met Agco – de productie van het C-type in de Massey Ferguson-kleuren – gewoon wordt voortgezet.

Gerelateerde artikelen