Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Knock-on voor Kverneland-ploegschaar

Na de cultivators, komt Kverneland ook met een zogenoemde Knock-on point voor de ploegscharen. De Knock-on point is een stalen slijtdeel dat de schaar moet beschermen tegen slijtage op harde bodems.

Na de cultivators, komt Kverneland ook met een zogenoemde Knock-on point voor de ploegscharen. De Knock-on point is een stalen slijtdeel dat de schaar moet beschermen tegen slijtage op harde bodems.

Het knock-on antislijstsysteem bestaat uit twee delen, namelijk de houder en de de slijtpunt zelf. De slijtpunt bevestig je met slechts een hamer. Om hem te verwijderen heb je ook een beitel nodig. De houder bevestig je op de schaar met twee moeren.

Volgens Kverneland zal de houder gemiddeld drie knock-on points meegaan. Je hoeft de punt niet te verwijderen als je de houder demonteert.

Tijdbesparend

Volgens Kverneland kan 75 procent van de punt verslijten voor je hem vervangen moet. Daardoor is de wisselinterval laag. Dat, in combinatie met snel monteren en demonteren, zorgt volgens de Noorse fabrikant, uiteraard voor een aanzienlijke tijdswinst.

Uitwisselbaar

De knock-on point van de ploegen is uitwisselbaar met die van de cultivators.

Gerelateerde artikelen