Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Kerner Stratos-cultivator voor middelzware bewerking

Op de Agritechnica presenteert Kerner een nieuwe cultivator. De nieuwe Kerner Stratos moet het segment bedienen tussen degenen die een cultivator voor het ruige werk hebben en degenen die hem hebben voor de zaaibedbereiding.

P1010172Op de Agritechnica presenteert Kerner een nieuwe cultivator. De nieuwe Kerner Stratos moet het segment bedienen tussen degenen die een cultivator voor het grove werk hebben en degenen die hem hebben voor de zaaibedbereiding.

De Kerner Stratos kan oppervlakkig werken om stroresten te vernietigen, maar ook tot 15 centimeter diepte voor zaaibedbereiding. De Stratos is er gedragen en getrokken in varianten van 3 tot en met 7 meter.

De machine is uit te rusten met diverse opties zoals een werktuig om het trekkerspoor uit te vlakken, verende egalisatietanden en een rij schijven om gewasresten te verkleinen. Voor het snel verwisselen van de tandpunten, komt Kerner met een constructie waarbij je alleen een kunststof hamer nodig hebt om de punt te demonteren. Een paar klappen op een soort vleugeltje moeten voldoen.

Voor bestaande Kerner’s kan de snelwisselpunt ook gebruikt worden mits de tanden beschikken over de juiste adapter voor de punten, te herkennen aan een bout tussen de twee platen van de tand. Ook de adapter is op bestaande Kerner’s te monteren.

Kerner

Kerner bouwt in het Duitse Aislingen grondbewerkingsmachines. Cultivators spelen een hoofdrol in Kerner’s assortiment. Op enkele Nederlandse bedrijven is een Kerner te vinden.

De Duitse onderneming verkocht de enkele cultivators in Nederland via een dealer in Keulen. Nu wil Kerner zich meer concentreren op de Nederlandse markt en zoekt het bedrijf een importeur.

Vorenpakker met tanden

Kerner is onder meer bekend van de Schollencracker. Een vorenpakker met tanden in plaats van ringen die je parallel aan de ploeg monteert en zo meewentelt.

IMG_5337

P1010172

Gerelateerde artikelen