Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Agritechnica: grote pakkenklem van Altec

Altec is een Franse fabrikant van instrooimachines voor potstallen maakt en werktuigen om balen stro en gras te verwerken. Op de Agritechnica presenteert het een pakkenklem voor vier pakken stro van 120 centimeter hoog of vijf pakken van 90 centimeter hoog.

20131511_Agritechnica_balenprikker002Altec is een Franse fabrikant van instrooimachines voor potstallen maakt en werktuigen om balen stro en gras te verwerken. Op de Agritechnica presenteert het deze pakkenklem voor vier pakken van 120 centimeter hoog of vijf pakken van 90 centimeter hoog.

De nieuwe klem van Altek doet denken aan een U-snijder om kuilblokken te snijden. Vier tanden onder dragen de pakken, een klem met tanden bovenop de machine drukt de stapel op de tanden. Meer dan een dubbelwerkend ventiel voor de klem heb je niet nodig. Altek laat weten vrijwel iedere aanbouwkoppeling voor shovel of verreiker te kunnen leveren.

4, 5 of 6 balen

Aangezien de klem vier pakken van 120 centimeter hoog kan dragen, kan de klem ook zes balen van 70 of zelfs 80 centimeter hoog laden.

Altek geeft voor de pakkenklem een prijs op van 4.592 euro exclusief aanbouwbok, die kost 375 euro. Het eigen gewicht van de machine is 620 kg.

20131511_Agritechnica_balenprikker001