Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Extratrekkerbumper van AS Pol

Peecon krijgt een concurrent als het gaat om de veiligheidsbumpers. Het bedrijf AS Pol BV uit Bruntinge komt ook met een veiligheidsbumper die niet in de vanghaken maar aan de scharnierpunten van de heflatten wordt bevestigd.

20131125_extrabumper_claasDoor bevestiging aan de scharnierpunten, kan de bumper blijven zitten als je een werktuig aankoppeld en hangt de bumper dichter op de trekker. Ook frontgewichten en een aftaktussenas zouden in combinatie met de Extrabumper gebruikt kunnen worden. Door montage dichter op de trekker, wordt de draaicirkel niet meer dan 20 centimeter groter. Je moet uiteraard wel de hefstangen opklappen al je geen werktuig aangekoppeld hebt.

AS Pol BV is ook het bedrijf achter extratrekker.nl dat ‘eigen rijders’ verhuurt, veelal aan loonwerkers en aannemers. De eigen rijders zijn vaak gestopte veehouders met trekker en dumper.

De Extrabumper heeft geïntegreerde ledlampen, beide zijden van de bumper hebben een bewegingsruimte van 6 centimeter.

Claas, New Holland, Case IH en Zuidberg

Martin Bloemendaal van extratrekker.nl laat weten dat de Extrabumper op korte termijn beschikbaar is voor de Claas Axion 800 en 900, voor de Zuidberg-fronthef, voor de John Deere 6R en 7R en de Case IH Puma en New Holland T6 en T7 met Zuidberg-fronthef. Voor andere merken dient een aanvraag te worden gedaan. De eerste 10 Extrabumpers kosten 5.250 euro af fabriek.

20131125_extrabumper_claas_2

Gerelateerde artikelen